Ce este LSD-ul?

0
2508

LSD-ul este prescurtarea pentru acid lisergic dietilamid. Este un sintetic chimic puternic (artificial) care este făcut din corn de secară, o ciupercă care crește pe unele cereale. LSD-ul poate da halucinații oamenilor, schimbă modul în care ei văd realitatea sau modifică starea lor de spirit. A te droga cu LSD este adesea numit „călătorie”.

LSD-ul este un lichid care nu are culoare sau miros. De obicei, vin pe pătrățele de hârtie sugativă care pot fi puse pe limbă. Aceste „tablete” pot fi viu colorate sau au imagini ori desene animate imprimate pe ele.
LSD-ul, uneori, vine în capsule sau este adăugat în cuburi de zahăr ori pătrate de gelatină, pe care oamenii le înghit.

Efecte pe termen scurt

Nu se știe exact cum LSD-ul afectează creierul. Oamenii de știință cred că are de a face cu serotonina. Serotonina este un produs chimic al creierului care transportă mesaje legate de percepție și comportament. LSD-ul, oarecum, întrerupe acest proces, conducând la o călătorie care poate dura 12 ore sau mai mult.

O persoană începe să se simtă drogată la aproximativ 30-90 de minute după ce a luat LSD. Modul în care, de fapt, afectează o persoană, depinde de mai multe lucruri, incluzând cantitatea de LSD luată, împrejurimile persoanei și personalitatea acesteia sau starea de spirit. Unele persoane vor avea o călătorie ușoară, care ar putea include emoții intense sau schimbări rapide ale stării de spirit. Călătoriile mult mai puternice, ar putea cauza halucinații vizuale și auditive, modificări ale percepțiilor timpului și realității consumatorilor, precum și alte iluzii.

Cu LSD, este aproape imposibil de prezis cât de mult timp o călătorie va dura sau ce efect va avea drogul. Din păcate, este comun pentru consumatori să aibă o „călătorie neplăcută”, o experiență tulburătoare care poate cauza sentimente terifiante de panică, disperare, confuzie, pierderea controlului, nebunie, moarte.

Citeste  Alergia La Ouă

După ce oamenii iau LSD, nu pot face nimic să oprească călătoria. Experiența va continua până când LSD-ul va termina cu ei. Acest lucru poate cauza probleme mintale, care pot persista mult timp după ce LSD-ul este eliminat din sistemul unei persoane. Unele persoane nu se pot recupera complet dintr-o călătorie neplăcută.

Efectele LSD-ului asupra organismului sunt, în majoritate, psihologice. Dar, consumul de droguri poate avea efecte fizice, ca: dilatarea pupilelor, temperatura mai ridicată a corpului, a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, transpirație abundentă, gură uscată, tremurături, somnolență, pierderea poftei de mâncare.
În cazuri rare, o doză mare de LSD poate cauza probleme serioase de sănătate, inclusiv convulsii și comă.

Efecte pe termen lung

Oamenii care au luat LSD pot avea priviri retrospective în care ei retrăiesc o parte a drogului. Imaginile vizuale pot avea loc fără avertisment și pot apărea câteva zile sau la fel de mult și după un an, după ce s-a luat LSD. Imaginile vizuale pot avea loc chiar dacă persoana nu ia drogul din nou. Când imaginile vizuale cauzează oamenilor o perioadă dificilă, în viața de zi cu zi, este cunoscut sub numele de tulburare persistentă a percepției determinată de halucinogene (TPPH).

Experții nu consideră LSD-ul un drog dependent – ei nu cred că oamenii devin psihic dependenți de el. Dar, consumând LSD poate conduce oamenii să ia drogul mai des pentru a face față stresului sau să se simtă bine. Consumatorii de LSD, de asemenea, pot construi o toleranță la drog, însemnând că ei iau doze din ce în ce mai mari, ca să simtă aceleași stări. Deoarece LSD este atât de imprevizibil, el poate fi periculos.
Oamenii care consumă LSD foarte mult, de asemenea, sunt expuși riscului de a dezvolta probleme mintale pe termen lung, precum schizofrenie sau depresie severă.

Citeste  Cum Să Mănânci Sănătos?

Alte posibile probleme

LSD-ul alterează percepția și judecata unei persoane atât de mult încât, au existat multe accidente mortale în timp ce se aflau sub influența drogului. Oamenii s-au rănit pe ei înșiși sau pe alții, deoarece erau prea confuzi și halucinau sau conduceau o mașină.

LSD-ul este un drog ilegal care este listat ca substanță în Tabelul I în Statele Unite. Asta înseamnă că are un potențial ridicat pentru abuz și nu servește nici unui scop medical legal.

Cum poate renunța cineva?

Deoarece este un drog atât de puternic, majoritatea consumatorilor de LSD, eventual, decid să renunțe la consumarea lui, pe cont propriu. Unele persoane încearcă să renunțe, dar continuă să se întoarcă la drog pentru a face față problemelor mintale care sunt posibil să fi apărut din cauza consumului de LSD. Acest lucru poate face rezistența LSD-ului un obicei dificil. Mulți oameni care au nevoie de ajutor să renunțe la LSD, au rezultate mai bune în programele de tratament sau prin intermediul consilierii și ajutorului grupurilor de sprijin.

Evitarea LSD-ului

LSD-ul este un drog incredibil de puternic. Efectele lui asupra minții sunt atât de puternice, încât acesta poate face ca oamenii să nu mai fie ei înșiși niciodată. Acest lucru este suficient de înfricoșător, dar există, de asemenea, șansa unei călătorii neplăcute. Poate că tu cunoști pe cineva care este în regulă, după o experimentare a LSD-ului – poate acea persoană ești tu. Dar, problema cu LDS-ul este că nu există nici o garanție că fiecare experiență va fi la fel. Riscurile unei călătorii proaste și problemele de sănătate mintală, fac LSD-ul un drog care este mai bine să fie evitat.

Citeste  Heroina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.