Nu am avut încă prima menstruație, deci ce este această secreție?

0
2481

Încă nu am avut prima menstruație, deci ce este această secreție?

– Laura*

Cu aproximativ 6 luni – 1 an înainte de apariția primei menstruații, organismul fetelor poate începe să producă o secreție vaginală. Acest lucru este normal și este cauzat de fluctuațiile nivelului de hormoni din organism. Această secreție ajută la menținerea sănătății zonei vaginale.

Secrețiile vaginale normale pot avea texturi diferite, de la apoasă și puțin vâscoasă, până la densă și cleioasă. De asemenea, culoarea secrețiilor poate să difere, de la transparent până la albicios. Volumul de secreție vaginală depinde de ciclul menstrual. De exemplu, secrețiile pot fi mai abundente în perioada ovulației, adică momentul în care un ovul este eliberat de un ovar și transportat prin trompele uterine.

Secrețiile vaginale normale ar trebui să aibă un miros slab și nu ar trebui să determine mâncărimi sau senzație de arsură. Dacă ai mâncărimi, miros fetid puternic sau observi schimbări ale culorii (precum maroniu, gri, sau verzui), consultă un medic, deoarece acestea sunt simptomele unei infecții vaginale.

Uneori, secrețiile vaginale pot provoca iritații la nivelul pielii. Acest fapt se datorează umidității care apare la nivelul pielii. Poți preveni iritațiile pielii în zona vaginală, în special pe o vreme caniculară, dacă porți lenjerie intimă din bumbac și eviți hainele strâmte. Nu folosi produse pentru spălături vaginale cumpărate fără prescripție medicală, întrucât acestea pot determina, de asemenea, iritații, și pot cauza infecții.

*Numele au fost schimbate pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

Citeste  Alergiile Alimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.