Drumetii Montane

0
21967

Drumetii montane in Romania

Invitam iubitorii muntelui in drumetii montane in Piatra Craiului, Bucegi, Fagaras, Retezat, Apuseni …sau in orice alt masiv muntos din Romania. Vino cu noi sa descoperim muntii Romaniei si sa admiram frumusetile naturii!

Drumetiile montane se adreseaza copiilor sau adultilor si se pot efectua pe tot parcursul anului, pe durata unei zile sau se pot extinde de la 2-3 zile, pana la o saptamana.

In general facem drumetii de o zi in grupuri de maxim 10-12 persoane cu ghizi pregatiti si experenta pe aceste trasee. Nu experintam trasee noi si mergem doar pe cele marcate, sigure si pe care le-am facut de multe ori.

Reusita unei drumetii pe munte depinde si de cunostinte practice de orientare si adapostire. Ghizii nostri sunt calificati si au experienta in ture montane de diverse grade de dificultate, diferite altitudini si distante.

Ghizii nostri au o experenta bogata de lucrul cu copii, fiind profesori de educatie fizica in cadrul scolilor generale sau liceu.

Ne ocupam de toate detaliile: traseu, program, cazare, precum si de distractie.

De ce aveti nevoie: imbracaminte adecvata conditiilor meteorologice, bocanci de munte cu talpa rigida, rucsac si la nevoie cort, sac de dormit si saltea izopren.

Experienta: nu este necesara experienta anterioara.

Pret: de la 100 Ron/persoana. Pretul variaza in functie de traseu.

Un exemplu de traseu:

Drumetie masivul Piatra Mare
drumetii montaneTraseu : Timisul de Jos-Dambu Morii – Canionul ”7 scari” – Cabana Piatra Mare-Vf, Piatra Mare(1843m) – Cascada Tamina-Timisul de Sus
Intrarea propriu-zisa in traseu se face din Dambu Morii. Parasim soseaua nationala DN1 in zona indicatorului cu aceste nume si urmam marcajul banda galbena. Dupa aproximativ 1h de mers in amonte gasim canionul ”7 Scari”, unic in Romania , spectaculos prin existenta a 7 cascade consecutive care strabat trecatoarea. Dupa travesrsarea acestuia continuam ascensiunea si dupa aprox 2 h iesim in golul alpin in dreptul cabanei Piatra Mare unde vom lua o gustare. De aici mai avem de parcurs o singura ora pana la cel mai inalt varf al masivului. Ajunsi la acesta ne vom relaxa admirand frumusetea impunatoare a Bucegilor, creasta impadurita  a Postavarului precum si indepartatii Piatra Craiului si Fagaras. Traseul continua de aici cu banda albastra, coborare pe care o efectuam in directia sud. Dupa aproximativ 1 h 30min intersectam panoul indicator al cascadei Tamina. Vizitarea acesteia necesita abaterea din traseul nostru, deviere ce ne va costa aprox. 30-45min. La iesirea din acest circuit vom continua coborarea initiala urmand banda albastra pana la capatul potecii din padure care se sfarseste in DN1. De aici vom avea de parcurs pe sosea circa 1km pana la halta Timisul de Sus.
Citeste  Comunicarea cu copilul de 1-2 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.