Ce este un SmartWatch? Ce poti face cu un SmartWatch?

0
5023

Secolul XXI aduce schimbari majore pentru ceasurile de mana, acestea devin Smart Watch iar utilitatea lor va fi cu totul alta. Cesurile inteligente de tip SmartWatch au inceput sa inlocuiasca treptat ceasurile clasice de mana si au adus o gramada de functii noi cu ele. Daca acu ceva timp ceasul de mana nu a fost altceva decat un accesoriu care iti afisa doar ora, lucrurile s-au schimbat acum.

Ceasul inteligent SmartWatch este ultima provocare a miniaturizării. Cu ani în urmă am înţeles destul de uşor cum sunt dispuse modulele şi componentele într-un PC sau laptop, ulterior am făcut eforturi să înţelegem iarăşi cum au încăput toate acestea într-o tabletă sau într-un smartphone, acum ne întrebăm iarăşi cum de încap toate aceste componente într-un Smartwatch şi parcă este imposibil de înţeles.

SmartWatch este de fapt un computer portabil de dimensiuni foarte mici, a cărui inteligenţă este uimitoare cu şi fără lucrul în tandem cu un Smartphone.
smart watch
In doar câţiva centimetri cubi, ceasurile SmartWatch includ: carcasă cu butoane, ecran tactil, baterie, card de memorie, ceas şi după caz: telefon mobil, afişaj grafic, cameră video, difuzor, microfon, accelerometru, termometru, altimetru, barometru, bluetooth, GPS etc.
Ceasurile comunică excelent atât cu telefoanele cu sistem de operare Android, denumirea uzuală fiind cea de Smartwatch Android, cât şi cu telefoanele cu sistem iOS, adesea numite prin analogie Smartwatch iOS, dar şi cu alte dispozitive wireless precum: căşti wireless, display Head-Up, pompă de insulină etc.

Desigur, totul depinde de modelul ales, de generaţie şi de preţ, însă precum aţi constatat diferenţele sunt deja enorme faţă de vechiul ceas clasic iar lucrurile nu se vor opri aici! Totul va evolua treptat, pe măsură ce se vor descoperi noi utilităţi şi necesităţi.

Citeste  Să aflăm mai multe despre tampoane interne, absorbante și alte tipuri de produse pentru menstruație

Până atunci, este bine să ştim că ceasurile SmartWatch compatibile cu Android sau iOS deja ştiu cum să ne facă viaţa mai plăcută în foarte multe feluri: apelare telefonică, handsfree, sincronizare apeluri, SMS şi email, meteo, Facebook, Twitter şi Skype, radio FM, calendar, planificator, player media, telecomandă, aplicaţii mobile, notes cu dictare, translator, file manager, alarmă, funcţie anti depărtare de telefon, funcţie găsire telefon rătăcit etc.

smartwatch

Lista continuă cu noi şi noi funcţii şi cine ştie unde se va opri în viitor: tracker de fitness, reminder sedentarism, tracker de activitate sportivă GPS pentru antrenamente, scufundări şi sport în aer liber, cu funcţii de urmărire a traseului, a scufundării, a numărului de ture şi a vitezei de alergare, a numărului de paşi, cronograf, hărţi, busolă, asistent de nutriţie, dieta zilnică, monitorizare a caloriilor, aplicaţii pentru reducerea stresului, relaxare şi meditaţie, senzor pentru agresivitatea soarelui, monitorizare a bătăilor inimii, monitorizare a somnului etc.

Cel mai bun smartwatch pentru fitness? Nu e Apple Watch

Deşi Apple se concentrează mai nou pe funcţiile de fitness ale Apple Watch, acesta nu este cel mai bun dispozitiv pentru pasionaţii de sport şi mişcare, potrivit unui expert.
Ray Maker este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în ceasuri inteligente şi dispozitive de fitness. Expertul este cunoscut pe internet după pseudonimul D.C. Rainmaker, care este numele site-ului deţinut de Maker.

El testează foarte multe dispozitive de la producători cunoscuţi şi este un atlet pasionat. La întrebarea „Care este cel mai bun dispozitiv pentru fitness?”, Ray Maker recomandă două modele de ceasuri de la Garmin. Este vorba de Garmin Fenix 5

Citeste  Autoapărarea - ce este bine să știi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.