5 Modalități de a Învinge Creșterea în Greutate Vara

0
4430

Atunci când vine vorba de anotimpul vara, cei mai mulți dintre noi, se gândesc la distracția în aer liber. Deci, se pare că ar trebui să pierdem în mod natural din greutatea corporală în timpul verii – nu să o câștigăm.

Cu toate astea, în realitate, vara nu presupune numai volei pe plajă și sporturi acvatice. O mulțime de activități de vară pot lucra împotriva eforturilor noastre de a rămâne la o greutate normală (în special, focurile de tabără și grătarele din curtea casei). Vestea bună este că putem ușor să evităm problemele, dacă știm la ce să fim atenți.

Vă prezentăm 5 modalități de a învinge creșterea în greutate în timpul verii:

  1. Începeți cu stabilirea unui scop. Atunci când nu avem un plan, este ușor să petrecem vara trecând de la canapea la calculator, cu opriri regulate la frigider. Evită acest lucru prin urmărirea unui anumit scop, cum ar fi voluntariatul, învățarea unei noi îndeletniciri sau lucrând la un proiect. Dar, asigură-te că planifici și o perioadă de repaus, astfel încât, să te poți relaxa un pic!
  2. Ține-te de un program. Fără școală, ne pierdem rutina zilnică. Dacă nu ai un proiect sau o activitate specifică pentru care să te trezești, este ușor să dormi până târziu, să te uiți prea mult la televizor și să servești gustări, mai mult decât de obicei. Asigură-te că zilele de vară au o anumită structură – cum ar fi trezitul la aceeași oră, în fiecare zi și mâncatul la ore fixe. Planifică activități pentru momente specifice, cum ar fi exerciții înainte de micul dejun, de exemplu. Dacă ai timp la dispoziție, oferă-te să pregătești cina câteva seri pe săptămână, astfel încât familia ta să se poată bucura de o masă luată împreună.
  3. Stai ocupat. Când suntem plictisiți, este ușor să cădem în capcana de a nu face nimic și apoi să ne simțim lipsiți de energie. În plus, pentru a te ajuta să eviți cutia cu prăjituri, umplerea zilelor cu sarcini de îndeplinit, îți poate da un sentiment de împlinire. Acest lucru este valabil, mai ales în cazul în care jobul de vis de vară sau activitatea planificată a căzut. Limitează-ți timpul în fața ecranului – inclusiv TV, calculator și jocuri video – nu mai mult de 2 ore pe zi (scrie în acel program pe care l-ai întocmit).
  4. Învinge căldura. Nu lasă căldura să îți amâne planurile de antrenament. Mută-ți antrenamentul în interior. În cazul în care o sală de sport nu este scena ta, încearcă bowling sau un perete interior de escaladă. Dacă îți place în aer liber, încearcă să mergi la un bazin local sau să muți alergatul regulat sau un joc de fotbal, dimineața devreme sau seara.
  5. Gândește-te la ce (și cum) mănânci. Vara înseamnă picnicuri și grătare – activități care se învârt în jurul unei risipiri nelimitate de mâncare. Liniștește-te. Nu îți supraîncărca farfuria. Evită să mergi înapoi pentru a doua și a treia porție. Alege alimente de sezon, sănătoase cum ar fi fructe proaspete în loc de zaharuri, deserturi bogate în grăsimi. Concentrează-ți atenția în petrecerea timpului cu familia și prietenii, nu asupra mâncării. Un alt sfat bun pentru a mânca vara este de a limita gustările congelate, cum ar fi înghețata, la nu mai mult de o dată pe săptămână.
Citeste  Ai grijă de pielea ta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.