A te simți proaspătă

0
1668

După cum probabil ați observat deja, pubertatea vine cu tot felul de schimbări – inclusiv felul în care arată corpul tău și chiar felul în care miroase. Aceste schimbări sunt o etapă normală a procesului de transformare în femeie, însă foarte multe fete se îngrijorează din cauza lor.

Miros? Oamenii din jur își pot da seama?

Multe fete se întreabă dacă miros „acolo jos” sau dacă oamenii din jur observă când ele sunt la menstruație. Unele fete se gândesc dacă să facă spălături vaginale, să folosească șervețele intime sau orice alt produs care susține că pot ajuta femeile să se simtă mai curate și mai proaspete. Dar, funcționează oare aceste metode? Și în plus, au oare fetele cu adevărat nevoie de ele?

Adevărul este că atunci când totul este normal, nu se simte niciun fel de miros venit din vaginul unei fete. Dacă fata prezintă o infecție, precum vaginita bacteriană, poate să simtă un miros neplăcut. Dar, chiar și în această situație, este foarte puțin probabil ca cei din jur să bage de seamă. Fetele care sesizează un miros neobișnuit, ar trebui să consulte un medic pentru a exclude posibilitatea unei infecții.

Pe parcursul menstruațiilor, dacă schimbi tampoanele interne sau absorbantele frecvent, faci duș sau baie zilnic și porți haine curate, nimeni nu poate să simtă mirosul sângelui.

Evită spălăturile vaginale, șervețelele intime și spray-urile feminine pentru igienă intimă

Spălăturile vaginale, spray-urile feminine, deodorantele sau șervețelele intime, ar trebui să mențină zona vaginală curată și frumos mirositoare. „Spălătură vaginală” înseamnă a-ți limpezi vaginul, de obicei, folosind un produs cumpărat de la magazin. Nu este întotdeauna o idee bună să faci spălături vaginale (în afară de cazul în care un medic îți recomandă această procedură). Acestea pot determina reacții alergice, iritații și chiar infecții.

Citeste  Metamfetamina

Spray-urile feminine pentru igienă intimă, deodorantele și tampoanele interne parfumate nu sunt nici ele o idee potrivită. La fel ca spălăturile vaginale, acestea pot determina afecțiuni precum reacții alergice și iritații. Vaginul are propriul sistem natural de curățare care protejează împotriva bacteriilor, așa încât, nu este nevoie să adaugi substanțe chimice.

Mirosurile determinate de infecții, trebuie tratate cu medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală. Spray-urile parfumate nu elimină infecțiile, ci doar maschează mirosul neplăcut pe durată scurtă de timp. Dacă remarci un miros fetid sau suspectezi că ai avea o infecție, consultă un medic sau fă-ți programare la o policlinică imediat.

Este foarte simplu să menții igiena vaginului tău, fără a-l face să miroasă ca o florărie. Nu trebuie decât să faci duș în fiecare zi, folosind un săpun delicat și apă caldă din abundență. Unele fete se simt bine dacă fac băi calde atunci când sunt la menstruație, pentru că ajută la ameliorarea crampelor.

Ce altceva poate fi de ajutor?

Lenjeria intimă de bumbac, în special atunci când este purtată pe vreme caniculară, poate ajuta fata să se simtă proaspătă, pentru că bumbacul, precum și alte fibre naturale, este permeabil, lasă pielea să respire.

În timpul menstruației, schimbă-ți tampoanele sau absorbantele cât mai des. O idee bună ar fi să ai cu tine o pereche de lenjerie intimă pentru a te schimba, în cazul în care se întâmplă să te pătezi de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.