Trebuie să mă îngraș?

0
1821

Aproape niciodată, nu este o idee bună pentru un copil să încerce să ia în greutate, în mod special, dacă mănâncă mâncare de tip fast food. Mulți oameni vor să fie mai slabi, așa că, poate părea ciudat ca unii copii să vrea să ia în greutate. Dar, copiii care sunt slabi, se simt ca și cum nu ar arăta cum trebuie. Și, s-ar putea să fie tachinați în legătură cu înfățișarea lor.

Oamenii au forme și înfățișări diferite. Poți avea prieteni de aceeași vârstă, care au mai multe kilograme decât tine. Asta nu înseamnă că unii dintre voi aveți greutatea greșită.

Iată câteva motive pentru care unii copii sunt slabi sau nu au greutatea la fel ca ceilalți:

  • Sunt scunzi. Dacă nu ești prea înalt, înseamnă că ocupi mai puțin spațiu – cel puțin vertical. Asta este egal cu mai puține kilograme când te pui pe cântar.
  • Au constituție mică, care uneori se mai numește și „oase mici”. Ceea ce înseamnă că, constituția unei persoane (scheletul și mușchii ei) pot fi mai mici sau mai slabi. O modalitate de a compara constituțiile, este de a te uita la încheietură. O persoană cu o constituție mai mică, de obicei, are o încheietură mai mică și s-ar putea să aibă probleme în a găsi un ceas care să nu fie prea mare!
  • Se simt slabi în comparație cu acei prieteni care au trecut prin pubertate. În pubertate, este normal pentru copii să crească mult și să ia în greutate, de asemenea. Dacă un copil nu a ajuns la pubertate și altul da, cel care încă așteaptă pubertatea, probabil că va fi mai mic și mai slab.
  • Părinții lor sunt oameni scunzi, mici sau slabi. Mama și tatăl tău ți-au transmis genele lor – inclusiv genele care stabilesc înălțimea și constituția ta. Dacă membrii apropiați din familie, sunt în mare parte slabi sau mici, este foarte probabil ca să fii și tu.
Citeste  Alergiile Alimentare

Dar cum este cu tachinatul?

Să fii tachinat, este un motiv suficient pentru unii copii slabi, să dorească să adauge kilograme. Niciodată nu este amuzant să se facă haz pe seama ta. Dacă asta ți se întâmplă, asigură-te că-i spui unui adult ca să te ajute. Ai putea să repeți în minte, ce ai răspunde cuiva care te tachinează. Nu insulta pe nimeni, dar poți spune: „Așa sunt eu. Fiecare este diferit.” Având prieteni care să te susțină, te poate ajuta să te simți mai curajos și mai puțin singur.

Un sfat sănătos pentru copiii slabi

În special, copiii slabi vor să știe cum își pot ajuta corpurile să crească și să se dezvolte. Cel mai bun sfat pentru ei este același sfat sănătos pentru toți copiii: mănâncă mâncăruri sănătoase, în mod echilibrat, fă multă mișcare (timp de joacă), și nu sări peste somn. Încercând să iei în greutate prin îndoparea cu calorii extra, este o idee nepotrivită. Te poate face să te simți rău și asta nu este sănătos – așa că, ascultă-ți apetitul și mănâncă doar atât cât îți spune corpul tău. Dacă constituția ta te preocupă, vorbește cu mama și cu tatăl tău. Ei te pot lămuri dacă ar trebui să vezi un medic.

Din când în când, o problemă de sănătate, poate face ca un copil să nu ia în greutate. Copilul, de obicei, va merge la un specialist care poate verifica sau la un nutriționist care are multe ponturi despre cum să mănânci bine. Dar, de cele mai multe ori, copiii slabi nu au nevoie să se ducă la un doctor sau să urmeze o dietă specială.

Citeste  5 Porţii de Fructe și Legume în Fiecare Zi și cele 5 Metode de Consum

Încă o surpriză. Copiii care sunt slabi trebuie să facă mișcare. Mulți oameni folosesc mișcarea ca să-și țină greutatea sub control sau să slăbească. Dar, mișcarea folosește și în multe alte scopuri, de asemenea. Aceasta, te ajută să-ți dezvolți aptitudini importante și îți ajută corpul să devină mai puternic. Și, dacă un copil nu a trecut prin pubertate, ridicatul de greutăți nu-i va face mușchii mai mari. De asemenea, poate dăuna oaselor, încheieturilor și mușchilor dacă nu este făcut cum trebuie.

De fapt, vrei să-ți ajuți corpul, nu să-l rănești. Tratează-l cum trebuie și vei crește și te vei dezvolta exact așa cum ar trebui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.