Ce este examenul fiziologic?

0
2416

Examenul fiziologic

Să faci sport, este o modalitate de a te distra și de a fi în formă. Cei care au făcut sport, știu că trebuie să fie foarte atenți cu sănătatea lor. Dacă joci sporturi de echipă, s-ar putea să fi avut un examen fiziologic. Un examen fiziologic este o vizită la medic. Acesta trebuie să se asigure că ești într-o formă destul de bună, pentru a juca, așa cum vrei tu. Examenele fiziologice nu sunt doar pentu copii. Chiar și superstarurile din sport trebuie să se ducă la medic, ca să se asigure că sunt sănătoși și puternici, înainte de a intra pe teren. Ai putea crede că mergi la medic, doar atunci când ești bolnav sau poate o dată pe an, pentru un control de rutină, dar corpul tău muncește din greu când alergi repede, lovești, arunci, înoți și te rostogolești. De aceea, un examen fiziologic este important, în mod special, dacă tocmai ce ai început să înoți în competiții, să faci gimnastică sau să joci un sport de echipă cum ar fi fotbalul, basebalul, fotbalul american sau baschetul.

Ce se întâmplă în timpul unui examen fiziologic

Sunt două părți importante în timpul unui examen fiziologic: istoricul tău medical și examenul propriu-zis. Istoricul tău medical, include întrebări despre boli sau răni pe care le-ai avut, cum ar fi astmul sau un picior rupt. Este important să se știe despre problemele tale medicale care se transmit în familia ta sau ce medicamente iei zilnic. De exemplu, a avut cineva în familia ta probleme cu inima? O altă întrebare importantă este dacă ai leșinat vreodată, te-ai simțit amețit sau ai simțit durere în piept în timp ce ai alergat sau jucat. Ar trebui să completezi formularul primit de la medic, împreună cu mama sau tatăl tău, astfel încât, răspunsurile să fie corecte. Doctorul ar putea pune întrebări în plus, în timpul examenului. În timpul examenului fiziologic, medicul va face următoarele:

  • va măsura cât ești de înalt
  • va verifica cât cântărești
  • îți va lua tensiunea
  • îți va asculta plămânii și inima
  • îți va palpa burta
  • se va uita în urechile, nasul și gâtul tău
  • îți va verifica vederea
  • va verifica cât ești de puternic și flexibil
Citeste  Sporturile de Iarnă

Aceasta este o altă șansă să pui alte întrebări pe care le ai, despre sănătatea ta și jucatul sportului care-ți place.

Dacă medicul crede că ceva nu este în regulă?

Vestea bună este că, aproape toți copiii pot face sportul dorit. Dacă ai o problemă de sănătate, poți lua de obicei, o pastilă sau un tratament care te va ajuta să-ți practici sportul în siguranță. Dacă ai o rană veche, doctorul ar putea să sugereze să faci mișcare sau un alt tratament, ca să te ajute să-ți revii complet. Chiar și copiii cu probleme grave de sănătate, pot găsi adesea un sport la care să participe.

Unde să faci un examen fiziologic

Probabil, te poți duce la medicul tău pentru a face un examen fiziologic. Unii copii mai mari, ar putea face acest examen, la școală. Uneori, școlile vor pune la dispoziție sălile de sport sau alt spațiu mai mare, pentru examenele fiziologice și câțiva doctori, vor instala cabinetele. Apoi, te duci din cabinet în cabinet și fiecare persoană trece astfel, printr-o examinare completă. Depinde de părinții tăi să-ți facă o programare pentru un examen fiziologic. Este o idee bună să-l faci la 6 săptămâni, după începerea sezonului sportiv, așa că, asigură-te că-l planifici din timp. Chiar dacă obții o programare pentru un examen fiziologic, este totuși o idee bună să faci un control anual. Medicul tău te știe cel mai bine și poate cel mai bine, să depisteze schimbări, în starea ta de sănătate generală. Odată ce ai făcut examenul și medicul își dă aprobarea, poți începe partea cea mai distractivă: să devii cel mai bun atlet posibil!

Citeste  Bicicleta pentru copii - cum să alegem bicicleta potrivită?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.