Consumul excesiv de alcool

0
1926

Consumul excesiv de alcool

Chet l-a cunoscut pe David de când erau în școala elementară împreună, dar în ultima vreme prietenia lor a fost tensionată. Consumul de alcool al lui Dave, la sfârșit de săptămână, l-a transformat într-o persoană complet diferită. Dave obișnuia să obțină note bune și să practice sporturi, dar, de când a început să consume alcool, el nu și-a mai finalizat atribuțiile școlare și a renunțat la echipa de fotbal.

Când Chet l-a văzut pe Dave că termină 5 beri în 30 de minute, la două petreceri diferite, el a realizat cât de serioasă era problema lui Dave.

Ce este consumul excesiv de alcool?

Consumul excesiv de alcool este folosit pentru a desemna băutul foarte mult, pe parcursul mai multor zile. Acum, cu toate acestea, termenul se referă la consumul de băuturi alcoolice pe o perioadă scurtă de timp (la fel și consumul excesiv de mâncare înseamnă un anumit interval de timp de supraalimentare necontrolată).

Astăzi, definiția generală acceptată a consumului excesiv de alcool în Statele Unite este consumul de 5 sau mai multe băuturi la rând, de către bărbați – sau – 4 sau mai multe băuturi la rând, de către femei – cel puțin o dată în două săptămâni anterioare. Consumul foarte mult de alcool, include 3 sau mai multe astfel de episoade în 2 săptămâni.

De ce oamenii consumă alcool?

Magazinele de băuturi alcoolice, barurile, și companiile de băuturi alcoolice fac consumul de alcool să pară atractiv și distractiv. Este ușor pentru un elev de liceu să fie prins într-o scenă socială cu foarte multă presiune din partea grupului. Inevitabil, una dintre zonele cele mai mari ale presiunii este consumul de alcool.

Citeste  Trebuie să mă îngraș?

Alte motive pentru care oamenii consumă alcool:

 • Sunt curioși – ei vor să știe cum este să bei alcool;
 • Cred că acesta îi va face să se simtă bine, nerealizând că ar putea, la fel de bine să îi îmbolnăvească și să-i facă mahmuri;
 • Ar putea să caute alcoolul ca pe o cale de a reduce stresul, chiar dacă acesta poate ajunge să creeze și mai mult stres;
 • Vor să se simtă mai în vârstă.

Riscul consumului de alcool

Mulți oameni, nu se gândesc la partea negativă a consumului de alcool. Deși ei se gândesc la posibilitatea de a ajunge în stare de ebrietate, ar putea să nu ofere prea multă atenție mahmurelii sau stării de vomă.

Poate știi din experiență că, consumul excesiv de alcool poate duce la dificultăți de concentrare, pierderi de memorie, schimbări ale stării de dispoziție și alte probleme care afectează viața ta de zi cu zi. Dar, consumul excesiv de alcool prezintă riscuri grave, precum și riscuri de lungă durată.

Intoxicația cu alcool

Intoxicația cu alcool este cea mai amenințătoare consecință a vieții. Când cineva bea prea mult și se intoxică cu alcool, acesta afectează reflexele involuntare ale corpului – inclusiv reflexul respirator și faringian. Dacă reflexul faringian nu funcționează corespunzător, o persoană se poate sufoca de moarte în propria vomă.

Alte semne ale intoxicației cu alcool pe care cineva le-ar putea avea, sunt:

 • Confuzie extremă;
 • Incapacitatea de a fi treaz;
 • Vărsături;
 • Convulsii;
 • Respirație lentă sau neregulată;
 • Temperatură scăzută a corpului;
 • Roșeața sau paloarea pielii.

Dacă crezi că cineva are intoxicație cu alcool, apelează imediat 911.

Citeste  Siguranța alimentară este importantă!

Judecată defectuoasă

Consumul de alcool afectează judecata, astfel încât, consumatorii de alcool consumul de alcoolsunt mai susceptibili în a-și asuma riscuri pe care ei nu le puteau lua când erau treji. Ei pot conduce sub influența alcoolului și să se rănească pe ei înșiși sau pe altcineva. Șofatul nu este singura abilitate motorie care este afectată, totuși. Mersul pe jos este, de asemenea, dificil, în stare de ebrietate. În 2000, aproximativ o treime din pietonii de cel puțin 16 ani și mai în vârstă care au fost uciși în accidente rutiere, erau în stare de ebrietate.

Oamenii în stare de ebrietate, de asemenea, își asumă alte riscuri pe care ar putea să nu și le asume, în mod normal, atunci când sunt treji. De exemplu, persoanele care au judecata defectuoasă pot avea contact sexual neprotejat, expunându-se la un mare risc de boli cu transmitere sexuală (BTS) sau sarcini neplanificate.

Sănătatea fizică

Studiile arată că, persoanele care consumă alcool pe tot parcursul liceului sunt predispuse obezității și hipertensiunii arteriale până la vârsta de 24 de ani. Doar o singură bere obișnuită, conține aproximativ 150 de calorii, la care se adaugă o mulțime de calorii, dacă cineva bea mai mult de 4 sau 5 beri într-o noapte.

Sănătatea mentală

Consumatorii de alcool au o perioadă dificilă la școală și sunt predispuși la abandon. Consumul de alcool perturbă programele de somn, ceea ce poate face dificil statul treaz și concentrarea pe timpul zilei. Acest lucru poate duce la lupte cu studiul și la performanțe academice slabe.

Persoanele care se îmbată, pot descoperi că prietenii lor se îndepărtează – ceea ce s-a întâmplat cu Chet și Dave. Băutul poate afecta personalitatea; oamenii ar putea deveni nervoși sau capricioși în timp ce beau, de exemplu.

Citeste  Înţelege Știrile Despre Sănătate

Alcoolismul

Unele studii au arătat că persoanele care consumă alcool foarte mult – cei care au trei sau mai multe episoade de beție în 2 săptămâni – au câteva dintre simptomele alcoolismului.

Obținerea de ajutor

Dacă crezi că tu sau un prieten aveți probleme cu consumul de alcool, cereți ajutor cât mai curând posibil. Cea mai bună abordare este să vorbești cu un adult în care ai încredere – dacă nu îți poți aborda părinții, vorbește cu un doctor, consilierul școlar, membru al clerului, mătușă sau unchi.

Poate fi greu pentru unele persoane să discute cu adulții despre aceste probleme, astfel încât, o altă alternativă ar putea fi un prieten de încredere sau un frate mai mare, cu care este ușor de comunicat. Consumând alcool prea mult, poate fi rezultatul presiunii societății, și uneori ajută să știi că există și alții care au trecut prin același lucru.

Dacă ești îngrijorat, nu ezita să ceri ajutorul cuiva. Un prieten de nădejde sau un adult, ar putea să te ajute să eviți situațiile de presiune sau te-ar putea ajuta să găsești consiliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.