5 Moduri de a Evita Accidentările Sportive

0
2296

Cinci moduri de a evita rănirile atunci când faci sport

Să faci sport este foarte distractiv. Să te rănești însă, nu este deloc plăcut. Urmează acești cinci pași, ca să eviți rănirile și să poți rămâne în joc:

  1. Poartă echipament de protecție, cum ar fi caschetele, genunchierele de protecție sau alt fel de echipament.
  2. Încălzește-te și relaxează-te.
  3. Să știi regulile jocului.
  4. Fii atent la ceilalți.
  5. Nu juca când ești rănit.

Să aflăm mai multe despre fiecare dintre acestea.

Să porți echipament de protecție

Echipamentul de protecție este orice lucru pe care-l porți și care te ajută să nu te rănești. Echipamentul utilizat depinde de sportul pe care îl practici.

Caschetele sunt cele mai comune echipamente de protecție. Ele îți protejează ce-i mai important – capul, în timp ce joci fotbal, hochei, basebal, softbal, ciclism, skateboarding și patinajul de viteză, ca să numim doar câteva!

Asigură-te că porți casca corectă pentru sportul tău. De exemplu, nu purta casca de bătaie, de la basebal, atunci când joci fotbal! Casca ta ar trebui să fie strânsă, dar confortabilă, și dacă are o curea – cum are casca de ciclism – trebuie să o legi. Altfel, va cădea când ai cel mai mult nevoie de ea.

Alte sporturi necesită protecție pentru ochi, gât, genunchiere, apărători pentru încheietură, cot și genunchi și o cupă de protecție (doar pentru băieți). Și, nu uita de picioare! Crampoanele sunt purtate la fotbal american, basebal, softbal și fotbal. Acești pantofi au ponturi din cauciuc sau plastic pe tălpi, să-ți ajute picioarele să prindă pământul atunci când alergi întruna.

Citeste  Care este Greutatea Corectă pentru Mine?

Vorbește cu părinții sau cu antrenorul tău, ca să știi de ce echipament ai nevoie. Apoi, poartă acel echipament atunci când te antrenezi sau joci.

Încălzește-te

Nu este o idee bună să țâșnești pe teren și să începi să joci. Nu ar trebui să începi să faci întinderi până nu faci puțină încălzire. Așa că, aleargă ușor ca să te relaxezi și să te pregătești să joci.

Să știi regulile jocului

Semafoarele de la intersecții ajută la prevenirea accidentelor între multitudinea de mașini și camioanele care sunt pe șosele, în același timp. Aceasta funcționează pentru că, șoferii știu regulile și le respectă – cel puțin în marea majoritate a timpului. Același lucru este valabil și pentru sport.

Când jucătorii știu regulile jocului – ce este legal și ce nu este – se întâmplă mai puține accidente. Tu și ceilalți jucători, știți la ce să vă așteptați de la ceilalți. De exemplu, știi că la fotbal nu poți veni pe la spate, să lovești picioarele unui jucător și să furi mingea. Este legal – și mai în siguranță – să te duci după minge decât după jucător.

În diferitele sporturi, este important să înțelegi jocul și rolul pe care-l ocupi. Să fii acolo unde ar trebui, te poate ajuta să te ferești de răni, de asemenea.

Fii atent la ceilalți

Unele reguli nu au nimic de-a face cu înscrierea de puncte sau penalitățile. Unele reguli sunt doar ca să-i protejeze pe ceilalți și să-i ajute să fie politicoși. De exemplu, în basebal și softbal, jucătorul la bătaie nu poate arunca bâta după lovirea mingii și să se îndrepte către prima bază. El sau ea trebuie să lase bâta, în așa fel încât, să nu rănească pe nimeni. Astfel, un plonjor se va asigura că piscina a fost eliberată înainte de scufundare. Altfel, el sau ea ar putea ateriza peste altcineva.

Citeste  Mituri legate de acnee

O modalitate de a te feri de ceilalți este să comunici pe teren. De exemplu, un jucător de basebal de pe teren ar putea striga: „O am!” pentru a evita coliziunea cu un alt jucător de câmp.

Ascultându-ți antrenorul în timpul meciului, de asemenea, te poate ajuta să fii în siguranță. Este bine, de asemenea, să fii politicos, spre exemplu, să-i spui colegului că are pantoful nelegat.

Nu juca când ești rănit

Aceasta este o regulă foarte importantă. Dacă iubești sportul, este tentant să te reîntorci în joc, chiar și după o rănire. Dar, jucând atunci când ești rănit sau înainte ca o rănire să fi avut șansa să se vindece complet – este o idee rea. Poate duce la o rănire și mai gravă, una care te poate pune pe tușă pentru mult timp.

Să fii onest cu părinții și antrenorul tău în cazul în care ai fost rănit. Este bine să te duci la medic să-ți vadă rănile, când este necesar, și urmează-i sfatul despre cum sau când ai să te reîntorci să te antrenezi sau să joci.

Acum cunoști ce trebuie să știe copiii despre cum să se protejeze. Sperând că, dacă urmezi regulile 1,2,3 și 4, nu vei avea nevoie de numărul 5. Sau, cel puțin nu așa de des!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.