Cum alegi rolele pentru copii

0
2079

Cred că cea mai mare problemă la copii este alegerea rolelor bune. Copiii au nevoie de acelaşi confort, susţinere a piciorului şi libertate de rulare ca şi adulţii.

Mulţi părinţi fac compromis la preţ şi iau role de proastă calitate. Ce ar trebui urmărit atunci când cumperi o pereche de role pentru copii?

Invata sa Patinezi pe RoleCursuri Aici

1. Mărimea

Având în vedere că sunt în creştere, recomand role reglabile. Să poată fi mărită gheata cu măcar 2 numere mai mult decat mărimea actuală. Astfel pe măsură ce le creşte piciorul se lungeşte şi gheata.

role

  1. Buton pentru reglare
  2. „Riglă” cu mărimea piciorului la care este poziţionată gheata acum. Aici se văd dimensiunile între care se poate regla.

2. Prinderea ghetelor

Întotdeauna gheata trebuie să fie bine prinsă pe picior, deci căutaţi role care au următoarele 3 mecanisme de prindere:  clapetă (1) sus deasupra gleznei, bandă cu arici (sau altă clapetă) în jurul gleznei (2) şi şiret (3).

 

Asa NU
Asa DA

Am văzut foarte mulţi copii cu rolele foarte largi, mulţi părinţi spunând că le e frică să nu îi strangă. Întrebarea este: atunci când copiii sunt încălţaţi cu adidaşi, se mai pune astfel problema? Sau adidaşii sunt bine strânşi pe picior pentru a putea fi folosiţi în siguranţă la alergat?

Invata sa Patinezi pe RoleCursuri Aici

În momentul în care nu sunt strânse bine rolele, glezna nu mai beneficiază de susţinerea ghetei. Din cauza poziţiei defectuoase, se pot produce accidentări.

Poziţii incorecte ale ghetei:

Pozitii incorecte

În momentul în care gheata este bine strânsă pe picior ar trebui să poată ţine piciorul centrat deasupra şinei, ca în poză:

Citeste  Ce este examenul fiziologic?
Pozitia Corecta

3. Roţile

Aici e buba cea mai mare!

Există pe piaţă unele role pentru copii cu roţi din PVC. Aceste role nu permit rularea! Multe manevre necesită ca mai întâi să se ruleze liber o perioadă de timp. Frâna nu poate fi învăţată dacă nu se poate prinde puţină viteză înainte.

Cum testezi dacă rolele rulează bine? Roata ar trebui să se rotească măcar 3 secunde dacă o învârţi repede cu mâna şi apoi o laşi liberă. Dacă se opreşte mai repede de atât, înseamnă că indiferent ce ar face copilul, cât de bună este tehnica lui, acele role nu vor rula.  Devine frustrant pentru copil şi curând renunţă la a mai încerca.

Mulţi părinţi consideră că astfel de role sunt mai bune pentru copii pentru că nu va prinde viteză prea mare. Din păcate astfel de role vor afecta în rău evoluţia şi siguranţa copilului întrucât nu îi vor permite să înveţe să frâneze pe ele.

De asemenea, roţile din PVC nu au aderenţă bună şi alunecă foarte uşor în lateral, mărind nesiguranţa.

Invata sa Patinezi pe RoleCursuri Aici

Pentru a testa dacă roţile sunt dintr-un material bun folosiţi unghia. Apăsaţi cu unghia pe roată. Daca „intră” în roată, având senzaţia de cauciuc atunci sunt în regulă. Dacă însă suprafaţa este dură, ca de plastic, NU luaţi astfel de role!

Concluzie

Fără role bune acest sport va fi un chin pentru copil şi va deveni frustrant atât pentru el cât şi pentru părinţi. Copilul ar trebui să se poată ţine singur după părinţi atunci când ies în parc la o plimbare, toţi pe role.

Citeste  Ce Este DXM?

Nu faceţi compromis la bani pentru că „oricum o să crească şi nu o să îi mai vină”. Mai bine strângeţi bani încă o lună şi luaţi copilului role de calitate. Luaţi role reglabile, iar dacă a crescut prea mult, vindeţi-le şi luaţi altele pe mărimea lui. Nişte role bune, întreţinute bine, ar trebui să reziste mai mult decât îi ia copilului să crească peste mărimea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.