Ai un loc de joacă preferat? Poate este unul nou, făcut din lemn, care are multe turnuri înalte și pasaje. Poate este un loc de joacă moale în interior, cu frâghii ca să te cațări și tuburi prin care să te târăști. Sau, poate locul tău preferat este unul obișnuit, care are leagăne și un balansoar.
Locurile de joacă sunt distractive pentru copii, deoarece, sunt atât de multe de făcut și găsești alți copii, cu care să te distrezi.
Dar uneori, copiii se rănesc la locurile de joacă. Asta nu este distractiv, așa că, iată 10 modalități, pentru a te păstra în siguranță:
- Ia cu tine un adult.
Pe măsură ce copiii cresc, le plac să facă lucruri pe cont propriu. Mersul la un loc de joacă, nu ar trebui să fie unul dintre ele. Adulții pot fi folositori, pentru că ei ar putea să depisteze problemele la locul de joacă, te pot ajuta să ieși dacă te afli într-un loc strâmt sau te pot ajuta, dacă se întâmplă să te rănești. - Uită-te bine în jur.
Dacă locul de joacă are mult gunoi, cum ar fi cioburi sau dacă echipamentul pare stricat, nu te juca acolo. - Ține cont de înălțimea ta!
Unele locuri de joacă au echipamente care sunt pentru copii mai mici (cum ar fi cei de 2-5 ani) și altele care sunt destinate celor mai mari. Folosește echipamentul care este potrivit pentru vârsta ta. Dacă te așezi într-un leagăn care este pentru copilași, s-ar putea să rămâi blocat. La fel, dacă fratele tău mai mic sau sora, începe să se cațăre pe ceva pentru copii mai mari, îndrumă-l către lucrurile potrivite. - Nu te duce prea sus.
Multe spații de joacă au locuri înalte pe care să te joci, cum ar fi turnurile sau pasajele deschise între echipamente. Nu te cățăra mai sus de zona în care, te simți în siguranță, de altfel, ești liber să-l rogi pe însoțitorul tău să te ajute, dacă ai nevoie să cobori. Niciodată, nu te cățăra în afara echipamentului și nu te sui pe acoperiș. Priveliștea s-ar putea să fie interesantă, dar este cale lungă până jos. - Uită-te dedesubt.
Cele mai bune locuri de joacă au un material special de joc, cum ar fi paie, talaj, nisip, pietriș sau dale din cauciuc. Aceste suprafețe pot amortiza o căzătură, dar nu înseamnă că nu te poți răni, mai ales, dacă pici dintr-un loc înalt. - Dă-te în leagăn în siguranță.
Copiii adesea, se rănesc la locurile de joacă, pentru că sunt loviți de cineva într-un leagăn. Dacă te dai în leagăn, ferește-te de oamenii care ar putea veni prea aproape. Sau, dacă mergi prin locul de joacă, nu te apropia de cei care se dau în leagăn. - Folosește-ți inteligența.
Uneori, vei vedea copii care se dau cu capul înainte, pe un tobogan sau poate doi sau trei copii care sunt pe o bucată de echipament destinată pentru unul singur. Sau, unii copii ar putea începe să se poarte nepotrivit și să înceapă să se îmbrâncească într-un leagăn sau într-un loc înalt. Dacă cei care vă supraveghează văd asta, probabil ar spune: „Încetați! Cineva se va răni!”. Este adevărat. Încearcă să folosești echipamentul de la locul de joacă, în mod adecvat. Dacă rămâi blocat sau nu știi cum să cobori, cheamă-ți părintele ca să te ajute. - Relatează problemele.
Dacă vezi graffiti (scriere sau pictură, pe lucruri pe care nu ar trebui), un leagăn stricat sau observi alte probleme, în timp ce te joci, spune-i adultului. Acesta poate raporta problema, pentru a fi reparat lucrul respectiv. - Curăță.
Dacă aduci ceva de băut sau de mâncare, la locul de joacă, strânge gunoiul, înainte de a pleca. Când faci asta, parcul va arăta drăguț, când următorul copil va veni să se joace și vei arăta că ești un bun cetățean al locului de joacă. - Distrează-te!
Cum poți face ca timpul petrecut să fie și mai bun? Adu-ți un prieten și bucură-te de joc!