Jurnalul de Antrenament

0
1935

Experții recomandă ca cei mai mulți oameni să facă mișcare 60 de minute, în fiecare zi sau o mișcare mai moderată, până la una mai intensă, care necesită o anumită vigurozitate. Având la îndemână un jurnal de antrenament, poate fi o modalitate bună de a rămâne motivat și de a-ți atinge obiectivele cu privire la exercițiile fizice.

Un jurnal de antrenament înregistrează tot ceea ce faci, permițând ca să vezi structura lor și să le adaptezi, în cazul în care nu corespunzi cu cerințele specifice exercițiului. Dacă, spre exemplu, observi că întotdeauna sari peste rutina de vineri, ți-o poți programa în schimb, sâmbăta. Cel mai mare avantaj este faptul că jurnalul tău îți va permite să-ți observi progresul și realizările.

Programul ideal de activitate fizică combină antrenamentul de forță, exercițiile aerobice și cele de relaxare ale mușchilor, iar jurnalul tău ține evidența tuturor acestora. Dacă ești nou în a te antrena, verifică-ți jurnalul împreună cu antrenorul, medicul sau instructorul tău de la sală. Astfel, vei obține îndrumare în ceea ce privește tipurile de exerciții pe care le-ai putea face.

Antrenamentul de forță

Planifică-ți să faci antrenamente de forță timp de 3 zile pe săptămână și ia-ți o zi liberă între acestea, pentru a-ți relaxa mușchii. Asigură-te că rutina acestui training se concentrează asupra grupelor principale de mușchi din corpul tău: partea superioară a corpului, picioare și inimă.

Realizează-ți încălzirea cu niște exerciții aerobice ușoare, înaintea exercițiilor de forță, iar după aceste exerciții de forță, execută niște întinderi lejere ale mușchilor. Vorbește cu un instructor personal sau cu un antrenor, pentru a învăța numărul de seturi și repetiții corespunzătoare nivelului tău de fitness.

Citeste  Să aflăm mai multe despre tampoane interne, absorbante și alte tipuri de produse pentru menstruație

Alte activități

Fii sigur că rutina ta zilnică include activități ce te pun în mișcare și totodată pun inima să-ți pompeze sângele în corp. Aceste exerciții aerobice pot însemna totul, de la plimbatul câinelui și până la jucatul cu mingea, de regulă baschet, fotbal, handball. Chiar și dansând în camera ta în timpul pauzelor de studiu, poate conta, atâta timp cât face ca pulsul inimii tale să crească.

În final, integrează și întinderea mușchilor (stretching-ul) pentru flexibilitate. Pozițiile de tip yoga reprezintă o bună modalitate de întindere a mușchilor. De asemenea, întreabă un antrenor sau un instructor, pentru a-ți sugera anumite exerciții de întindere. Notează-ți toate acestea la secțiunea ALTE ACTIVITĂȚI din jurnalul tău. Pentru a preveni anumite leziuni, încălzește-ți mușchii cu câteva exerciții aerobice lejere, înainte de cele de întindere.

Reflectarea

Pe lângă asigurarea de spațiu pentru a înregistra exercițiile de forță, de întindere și cele aerobice, avem incluse și întrebări care te pot ajuta să te gândești la exercițiile pe care le efectuezi. Există vreun exercițiu care te face să te simți inconfortabil? Dacă ceva este dureros, încetează în a-l mai practica, până când vei avea ocazia să vorbești cu medicul sau antrenorul tău.

Reflectarea asupra rutinei tale, de asemenea, te poate ajuta să-ți descoperi preferințele cu privire la activitățile fizice – cum ar fi în cazul în care, vă place să rămâneți la activitățile voastre favorite sau să tânjiți spre o anumită varietate a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.