Cum să faci mușchi

0
2251

Cum să faci mușchi

Ți-ai dorit vreodată să fii ca un musculos, ca un super erou sau ca atletul tău preferat? Ei bine, mușchii mari la care te gândești nu sunt posibili pentru copii. Supereroii, desigur, nu sunt reali iar atleții profesioniști sunt adulți ale căror corpuri sunt diferite de corpurile copiilor, în multe feluri.

Băieții, în mod special, s-ar putea să-și dorească mușchi mai mari, dar, corpurile lor nu pot să formeze acel tip de mușchi, decât atunci când sunt mai mari. Partea bună este că, atât fetele cât și băieții, pot face multe, ca să-și construiască mușchi puternici și sănătoși. Să aflăm cum.

Jucându-te, faci mușchi

Sună prea simplu, dar este adevărat. Jucându-te, alergând, sărind sau mergând cu bicicleta, îți poți face mușchii mai puternici. Orice activitate fizică care îți place – de la dans la fotbal – te poate face mai puternic. De ce? Pentru că îți folosești mușchii când o practici.

Mănâncă bine

Ce ar trebui să mănânci dacă vrei mușchi puternici? Ai putea crede că ai nevoie de mâncare ce conține proteine (cum ar fi carnea și ouăle) sau mâncare ce conține fier. Dar, nici un fel „magic” de mâncare, nu te ajută să faci mușchi. Mușchii tăi – ca și tot corpul tău – va fi mai puternic și mai sănătos dacă mănânci o varietate de feluri de mâncare, pline de nutrienți.

Ar trebui să ridici greutăți?

Unii copii vor să ridice greutăți, ca să arate mai mari și mai puternici. Dar, ridicând greutăți, nu va face mușchii mai mari la copiii care nu au trecut prin pubertate încă, și, ridicând greutăți mari, poate fi periculos pentru mușchii și tendoanele unui copil.

Citeste  Cum să ai grijă de dantura ta?

Cu supravegherea unui antrenor sau instructor, copiii pot să ridice greutăți ușoare sau să exerseze la benzile de rezistență (benzi de cauciuc mari). Acest tip de exercițiu poate îmbunătăți tonusul muscular, însemnând că mușchii unui copil, vor fi mai puternici, dar nu chiar mari.

Flotările, genuflexiunile și tracțiunile, de asemenea, te ajută să faci mușchi puternici. Dar, la fel poate și simpla alergare, săriturile sau cățăratul.

Ai priceput mesajul? Mai multă joacă înseamnă mușchi mai puternici. Iată ceva cu care să te mândrești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.