5 Motive pentru Fete de a Face Sport

2
8388

Cu toții știm că, exercițiul fizic constant este bun pentru corpul, mintea și spiritul unei fete. Însă, îți poți lua doza zilnică de endorfine și de la o plimbare în jurul blocului.

Totuși, de ce facem sport? Fundația de Sport Feminină a descoperit că jocurile sportive oferă câteva beneficii în plus pentru fete, pe lângă a te distra și a fi în formă.

Aici sunt câteva dintre acestea:

 1. Fetele care fac sport au o situație școlară mai bună.
  Ai putea crede că atletismul îți va ocupa tot timpul de studiu. Dar, cercetarea arată că fetele care fac sport au o situație școlară mai bună și au șanse mai mari să reușească decât cele care nu-l practică. Exercițiul îmbunătățește învățarea, memoria și concentrarea oferind astfel, un avantaj fetelor active când vin în sala de clasă.
 2. Fetele care fac sport dobândesc abilități de a lucra în echipă și de stabilire a obiectivelor.
  Lucrând cu antrenori, instructori și colegi de echipă cu scopul de a câștiga jocuri și de a-ți atinge țelurile, este o pratica bună pentru succes, mai târziu în viață. Fiind jucător într-o echipă, te poate ajuta să-ți fie mai ușor să lucrezi cu alții și să rezolvi probleme, fie pe teren, fie la locul de muncă.
 3. Sportul are beneficii ascunse pentru sănătate.
  Unele beneficii ale sportului sunt lesne de înțeles, cum ar fi:

  • îmbunătățirea condiției fizice (fitness-ul) și menținerea la o greutate normală.
  • fetele care fac sport au șanse reduse de a se apuca de fumat iar șansele de a face cancer de sân și osteoporoză, pe viitor, sunt foarte mici.
  • Desigur, poți beneficia de aceste avantaje din orice tip de exercițiu. Nu tot timpul ai dispoziție să mergi la sală dar, poate exista o motivație mai mare să te prezinți și să joci, dacă știi că antrenorii sau colegii tăi de echipă depind de tine.
 4. Practicarea sportului îți construiește încrederea de sine.
  Fetele care s-au implicat în atletism se simt mai bine, au încredere în sine mai mare, atât din punct de vedere fizic cât și social. Sportul ajută la construirea încrederii atunci când îți vezi competențele îmbunătățite și țelurile devenind realitate. Alte beneficii legate de încrederea în sine și a participării sportive includ, o formă frumoasă a corpului, menținerea unei greutăți normale și formarea de noi prieteni.
 5. Exercițiul te poate ajuta să faci față stresului.
  Stresul este o componentă importantă a vieții. Făcând sport, poți interveni la combaterea acestuia, exercițiul fiind o stare naturală stimulativă și o bună modalitate de a scăpa de stres și a lupta împotriva depresiei.  În plus, când ești într-o echipă, ai prieteni care te susțin atât pe teren cât și în afara acestuia.
Citeste  Colesterolul

2 COMENTARII

  • Multumim Doina, articolele sunt preluate de la un ONG din America sunt trimise la tradus si adaugate pe site.
   Momentan nu avem un om care sa se ocupe de acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.