5 Motive pentru care Fetele ar Trebui să Practice Sportul

0
1982

De ce să practici sportul? Ai putea spune: „Pentru mișcare!” și s-ar putea să ai dreptate. Pentru a te distra? Și asta este adevărat. De fapt, mai sunt încă cel puțin 5 motive. Conform Fundației Sportive a Femeilor, fetele care practică sportul, obțin ceva mai mult decât condiție fizică.

 1. Fetele care practică sportul au rezultate mai bune la școală.
  Ai putea crede că atletismul sau activitatea fizică îți va ocupa tot timpul de studiu. Dar, cercetările au arătat că fetele care fac sport, au rezultate mai bune la școală decât cele care nu fac. Activitatea fizică îmbunătățește învățatul, memoria și concentrarea ceea ce ar putea oferi fetelor active un avantaj în clasă.
 2. Fetele care practică sportul învață aptitudini de echipă și de fixare a obiectivelor.
  Sportul te învață aptitudini de viață valoroase. Când lucrezi cu antrenori, instructori și coechipieri ca să câștigi meciuri și pentru a îndeplini obiective, înveți cum să ai success. Aceste aptitudini îți vor fi foarte folositoare la serviciu și în viața de familie.
 3. Sportul este bun pentru sănătatea unei fete.
  Pe lângă a fi în formă și a menține o constituție sănătoasă, fetele care practică sportul sunt predispuse mai puțin la fumat. Și mai târziu în viață, fetele care fac activitate fizică sunt predispuse mai puțin în a dezvolta cancer de sân și osteoporoză.
 4. Practicarea sportului crește încrederea de sine.
  Fetele care fac sport au o părere mai bună despre ele. De ce? Îti crește încrederea când știi că poți practica, îmbunătăți și îndeplini obiectivele tale. Sportul este, de asemenea, o activitate de a te simți bine pentru că ajută fetele să se mențină, să păstreze o constituție sănătoasă și de a-și face noi prieteni.
 5. Mișcarea reduce tensiunea și stresul.
  Făcând sport, poți reduce stresul și te poți simti un pic mai fericită. Cum? Substanțele din creier eliberate în timpul mișcării, îmbunătățesc starea unei persoane. Prietenii sunt o altă modalitate de a-ți ridica moralul. De asemenea, să faci parte dintr-o echipă, creează legături strânse între prieteni. Este bine să știi că, coechipierii tăi te vor susține – atât pe teren cât și în afara acestuia.
Citeste  Cele mai bune role – cum alegem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.