5 Metode pentru a Ajunge la o Greutate Corporală Normală

0
1988

5 Metode pentru a Ajunge la (și a Menține) o Greutate Corporală Normală

Dietele nu sunt cea mai eficientă metodă, când vine vorba de a pierde în greutate, deoarece creează tipare alimentare temporare – cu rezultate pe termen scurt. Majoritatea celor care urmează o cură de slăbire, se îngrașă la loc, odată ce revin la vechile obiceiuri alimentare.

Care este cea mai eficientă metodă de a scăpa de greutatea nedorită? Crearea unui „Nou Normal”!

Pierderea în greutate are mai multe șanse de reușită atunci când oamenii își schimbă vechile obiceiuri alimentare nesănătoase și le înlocuiesc cu altele noi și sănătoase. Iată cinci pași de urmat pentru a face posibil acest lucru:

  1. Fă mișcare.

    Activitatea fizică regulată arde caloriile și ajută la construirea masei musculare – ceea ce te va face să arăți și să te simți bine și va ține la distanță kilogramele nedorite. Plimbarea câinelui familei, mersul cu bicicleta la școală sau desfășurarea de alte activități care cresc nivelul de efort zilnic – toate acestea pot face o diferență. Dacă vrei să arzi mai multe calorii, crește intensitatea exercițiilor fizice și adaugă și exerciții de forță, pentru a întări masa musculară. Cu cât masa musculară e mai mare, cu atât arzi mai multe calorii, chiar și atunci când nu te antrenezi.

  1. Redu timpul petrecut în fața ecranului.

    Unul din motivele pentru care oamenii practică tot mai puțin sport în ziua de astăzi, se datorează timpului îndelungat petrecut în fața monitorului, anume, timpul petrecut uitându-se la televizor, în fața calculatorului, folosind telefoanele mobile sau jucând jocuri video. Limitează timpul de recreere petrecut în fața ecranului, la nu mai mult de 2 ore pe zi. Dacă ești cu prietenii la mall, ai parte de mai mult exercițiu fizic, decât dacă le trimiți mesaje din confortul camerei tale.

  1. Consumă 5 porții de fructe și legume zilnic.

    Fructele și legumele abundă în vitamine și minerale. Nu numai atât, dar ele sunt pline și de fibre, ceea ce înseamnă că, odată consumate, îți vor oferi senzația de sațietate și nu vei simți nevoia de a te supraalimenta.

  1. Nu sări peste micul dejun.

    Micul dejun este motorul organismului, cel care te ajută să începi ziua cu un plus de energie. Cei care sar peste micul dejun, vor avea de-a face tot restul zilei cu senzația de foame și vor mânca mai mult. Prin urmare, vor asimila mai multe calorii decât cei care au luat micul dejun. De fapt, persoanele care sar peste micul dejun, tind să aibă IMC (indicele de masă corporală) mai mare decât cei care iau masa principală a zilei.

  1. Fii atent la porțiile alimentare.

    Dimensiunile porțiilor de mâncare sunt mai mari decât obișnuiau să fie, iar aceste calorii în plus duc la obezitate. Un alt factor cheie, ce duce la apariția kilogramelor în plus este consumul de băuturi acidulate, cum ar fi răcoritoarele, sucurile carbogazoase și băuturile energizante. Așadar, optează pentru porții mai mici de mâncare (sau împarte porțiile de mâncare când iei masa în oraș) și alege să consumi apă plată sau un pahar de lapte cu conţinut scăzut de grăsime, în loc de răcoritoare.

Citeste  Alergia La Ouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.