5 Adevăruri despre Stabilirea Obiectivelor

0
2491

Următoarele sfaturi practice cu privire la stabilirea obiectivelor, te pot ajuta să reușești mai ușor să-ți definești și să-ți atingi scopurile:

 1. Stabilirea unor obiective specifice, realiste ajută cel mai bine.

  Când vine vorba de a face o schimbare, oamenii care au succes sunt cei care-și stabilesc obiective realiste, specifice. „Am să reciclez toate sticlele de plastic, cutiile de suc și revistele” – este un obiectiv mult mai realizabil decât – „Am să fac mai mult pentru mediu”. Stabilirea obiectivelor te ajută să realizezi mai ușor ceea ce dorești.

 2. Este nevoie de timp pentru ca o schimbare să devină un obicei stabilit.

  Probabil, va dura câteva luni, înainte ca orice modificări (cum ar fi trezirea cu jumătate de oră mai devreme, pentru exerciții) să devină parte din rutina vieții tale. Aceasta, deoarece creierul tău are nevoie de timp să se obișnuiască cu ideea că, acest lucru nou pe care îl faci este parte din rutina ta regulată.

 3. Repetarea unui lucru îl face suportabil.

  Spune-ți care este scopul tău cu voce tare în fiecare dimineață pentru a-ți reaminti ceea ce dorești și pentru ce anume lucrezi (funcționează și dacă îl scrii pe hârtie). De fiecare dată când îți reamintești scopul tău, îți antrenezi creierul să îl realizeze.

 1. Să îi mulțumești pe ceilalți nu funcționează.

  Cheia pentru a face orice schimbare este de a găsi dorința în interiorul tău – trebuie să o faci pentru că vrei, nu pentru că prietena, iubitul, antrenorul, părintele sau altcineva, vrea să o faci. Va fi mai greu să rămâi pe drumul cel bun și motivat, dacă faci ceva din obligație față de alte persoane.

 2. Obstacolele nu înseamnă eșec.

  Greșelile sunt parte a procesului de învățare, pe măsură ce îți antrenezi creierul într-un nou mod de gândire. Poate vei face câteva încercări pentru a atinge un obiectiv. Dar, asta e în regulă – este normal să încurci lucrurile sau să renunți de câteva ori atunci când încerci să faci o schimbare. Deci, amintește-ți că toată lumea greșește și nu te lăsa învins de asta. Încearcă să rămâi pe drumul cel bun.

Citeste  Cum Să Mănânci Sănătos?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.