Ți-ai dorit vreodată să intri, pur și simplu, în bucătărie și să gătești repede o cină delicioasă? Vestea bună e că dacă ai reușit să citești aceste rânduri – nu o să ai absolut nicio problemă – pentru că dacă poți citi, atunci, cu siguranță, poți și găti. Trucul constă în a ști câteva reguli de bază, care rețete sunt cele mai bune și de unde te poți inspira pentru a găti mese care să-ți lase gura apă. Iată câteva idei despre cum poți începe cu dreptul.

Bucătăria: Elementele de Bază

Chiar și bucătăriile de talie mondială trebuie să înceapă de undeva. Aceste trucuri te pot ajuta să pășești cu dreptul în artele culinare.

  • Alege rețete mai puțin complicate dacă ești începător în ale gătitului.
  • Nu vrei să fii copleșit de rețete care cer ingrediente de care nu ai mai auzit și au pași dificil de urmat sau consumă prea mult timp. Încearcă unul sau două feluri de mâncare, precum și secțiunea noastră de gătit pentru câteva idei de rețete simple.
  • Citește rețeta cap-coadă înainte să te apuci de gătit. Ai toate ingredientele? Ustensilele? Aparatele de bucătărie?. Și încă ceva : Asigură-te că ai înțeles toate indicațiile.
  • Uită-te la ceas și fii sigur că ai destul timp dacă vrei să te apuci de gătit. Dacă ai termen limită de servit masa, este necesar să știi când trebuie să începi pentru a fi gata la timp. Majoritatea rețetelor indică și timpul de care este nevoie pentru prepararea acestora. Ar putea fi o idee bună să mai adaugi 10 sau 15 minute timpului indicat dacă e prima ta aventură în ale gătitului – doar ca să fii sigur.
  • Pune toate ingredientele într-un singur loc înainte să începi. Unii bucătari aleg să măsoare cantitatea ingredientelor înainte. Ca să îți fie mai ușor, ține întotdeauna la îndemână ustensilele, cupele de măsurare și lingurile pe care le vei folosi.
  • Cu un șorț de bucătărie nu dai greș niciodată dacă nu vrei să îți murdărești hainele. ( te poți lipsi de boneta de bucătar, dar ar fi o idee bună să îți prinzi părul dacă îți stă în cale).
  • Întotdeauna spală-te pe mâini cu apă caldă și săpun înainte de a te apuca de gătit. Poate fi nevoie să te speli de mai multe ori pe mâini în timp ce gătești, mai ales dacă ai pus mâna pe carne crudă: carne de pui și de curcan, carne de pește și ouă.
  • Nu pune niciodată mâncarea gata de a fi servită pe farfuriile, tocătoarele, tejghelele sau suprafețele unde mai devreme au fost carnea crudă sau ouăle. Folosește farfurii, tocătoare și ustensile de bucătărie separate pentru a pune pe ele alimentele crude și gătite și pentru a le păstra curate.
  • Cere permisiunea dacă vrei să gătești, mai ales dacă ai grijă de copii mici. Interesează-te despre alergiile alimentare. Dacă gătești pentru cei mici, întreabă părinții dacă și la ce alimente au alergie. Nu găti niciodată fără acordul părinților.
Citeste  Sistemul Reproducător Feminin

De Unde Să Te Inspiri

Iată cine sunt aliații tăi atunci când vrei să gătești:

  • Familia ta: Unchiul tău face o salată de paste faimoasă, de-ți lasă gura apă, sau ți-a plăcut de când te știi puiul picant al bunicii tale? Vor fi mai mult decât încântați dacă o să le ceri rețetele.
  • Cartea de bucate: Caută la librării, de unde le poți fotocopia, sau la biblioteci.
  • Internetul: Online poți găsi multe rețete sau site-uri de gătit.
  • Emisiunile de gătit de la TV.
  • Cursurile de gătit de la școală.
  • Prietenii tăi.
  • Revistele și ziarele.
  • Supermarket-urile – vezi la raioanele cu produse din carne și pește
  • Mâncarea gata preparată: Cutia sau punga poate avea scrisă rețeta pe sau în interiorul pachetului.
  • Ofertele prin poștă: Dacă trimiți dovada de cumpărare, unele companii alimentare îți vor trimite prin poștă broșuri de rețete.

Pune-ți toate rețetele într-un singur loc – cutie cu rețete, folder, jurnal. Pe măsură ce aduni tot mai multe rețete, le poți organiza pe categorii ( de exemplu, prânz, cină, gustări, salate, mâncăruri de pui sau paste ).

Creativitatea În Bucătărie

Odată ce ai deslușit tainele bucătăriei : Dă-ți frâu liber imaginației!

  • Experimentează cu diferite ingrediente – înlocuiește carnea cu fasolea, sau fasolea verde crocantă cu morcovii, de exemplu.
  • Învață cum să folosești ierburile și condimentele.
  • Lasă partea artistică din tine să iasă la iveală gătind feluri de mâncare din alimente de texturi și culori diferite.
  • Concentrează-te pe un singur fel de mâncare și gătește-l în mai multe variante.
  • Încearcă rețete din alte culturi și etnii.
  • Inventează propriile rețete și servește-le familiei și prietenilor.
Citeste  Ce Este Gonoreea?

Dar cel mai important, nu te teme de eșec. Și gătitul, ca multe alte activități, are nevoie de practică. Prin urmare, chiar dacă nimănui nu-i place cum faci tu tacos din banane, să nu uiți că mesele cele mai delicioase sunt gătite de mințile creative și aventuroase.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.