Alegerea sportului potrivit

0
3009

Corey și Angie, frate și soră geamană, se bucură să joace toate tipurile de jocuri și sporturi în aer liber cu prietenii lor. Ei iubesc să se joace, în special, baschet și fotbal american. În zilele deosebit de frumoase, Corey și Angie sunt cunoscuți pentru lovirea cu piciorul dintr-un loc în altul a mingii de fotbal, pentru aruncarea mingii de baseball sau pentru parcurgerea traseelor lungi.

Peste doar o lună de zile, gemenii vor fi boboci la liceu și niciunul dintre ei nu poate să-și dea seama ce sport să încerce pentru toamnă. Corey se decide între fotbal american, fotbal și cros. Angie meditează dacă să încerce fie un sport pe care nu l-a jucat niciodată, cum ar fi hockey pe câmp, fie să continue cu unul pe care-l știe, cum ar fi fotbalul sau crosul. Ei se confruntă cu aceeași dilemă cu care se confruntă mai mulți adolescenți de vârsta lor – la care sport să participe și la care să renunțe.

Atât de multe sporturi, tu – doar unul singur!

Pentru unii oameni, alegerea sportului pe care să-l practice în decursul liceului, e dificil, deoarece ei sporturinu au jucat niciodată un sport organizat și planificat înainte, fiind nesiguri de care se vor bucura mai mult. Pentru alții, reprezintă o decizie grea, deoarece prietenilor lor, nu le plac aceleași sporturi.

Nu contează care este dilema ta cu privire la sport, trebuie să faci o alegere care să fie cea mai bună pentru tine. Dacă ești un bun fotbalist dar ai prefera să joci fotbal american deoarece crezi că este mai distractiv, atunci oferă-i o șansă (dar fii sigur că e bine ceea ce faci iar părinții tăi, sunt de acord)!

Sporturile sunt menite să fie distractive. Dacă există vreun sport care chiar îți face plăcere, dar nu ești sigur dacă poți face echipă, încearcă oricum. Ce se poate întâmpla rău? Dacă ești eliminat, întotdeauna poți încerca alt sport. Și sporturi precum crosul și atletismul nu elimină în mod obișnuit participanții din echipă. Poți participa încă, chiar dacă nu ești într-o echipă.

Citeste  Ce este marijuana?

 

Câteodată există un „eu” în echipă

Unele sporturi, precum lacross-ul sau hochei-ul pe câmp necesită ca fiecare persoană pe teren să fie egală cu cealaltă. Desigur, anumite persoane ies în evidență mai mult decât altele dar superstarurile nu fac neapărat o echipă bună!

Sporturi precum tenisul, atletismul, crosul, înotul, gimnastica și wrestling-ul sunt toate sport si cluburisporturi unde performanțele individuale sunt corespunzătoare în scorul echipei. Bineînțeles, există câteva excepții, cum ar fi releurile în atletism și înot, dar în cea mai mare parte e posibil să câștigi individual un eveniment în aceste sporturi și să piardă echipa ta sau vice-versa.

Nimeni nu te cunoaște mai bine decât tine. Poate că te bucuri de lumina reflectoarelor. Poate că te enervezi de modul cum coechipierii tăi reacționează când sunt super-competitivi. Sau, pur și simplu nu îți place să fii în competiție cu prietenii, pentru un loc în linia de pornire. Indiferent de motiv, sporturile de echipă ar putea să nu fie pentru tine și e în regulă. Din fericire, există multe sporturi individuale din care să alegi.

Dacă școala nu are sportul tău preferat

Anumite școli sunt limitate în resurse – o școală urbană poate să nu aibă multe terenuri, de sport si scoalaexemplu, în timp ce o școală rurală poate să nu aibă mulți studenți pentru a forma echipe pentru fiecare sport.

Regiunea geografică a școlii poate să joace de asemenea un rol important. Dacă locuiești într-o zonă climatică unde ninge din toamnă până-n primăvară, școala ta poate să nu fie capabilă să participe într-o mulțime de sporturi în aer liber.

Dacă școala ta nu are sportul pe care vrei să-l practici, nu te lăsa doborât. Întotdeauna poți încerca un sport diferit în timpul aceluiași sezon sau să te uiți dacă localitatea ta are o ligă de recreere în care să te alături.

Dacă sporturile organizate nu sunt pentru tine

Citeste  Fibrele alimentare - De ce avem nevoie de ele și unde le putem găsi

Mulți oameni sunt atrași de competiția și popularitatea care poate veni cu sporturile pe sportechipe. Alții iubesc tovărășia și unitatea ce este prezentă într-o atmosferă de echipă. Dar, pentru unii oameni, echipele sunt doar enervante și o altă formă de gașcă. Dacă nu ești cel mai mare fan al sporturilor organizate, unde trebuie să urmărești programul și regulile altcuiva, multe alte opțiuni distractive și captivante sunt acolo pentru tine.

Ai putea avea deja un exercițiu de rutină sau o activitate pe care îți place să o faci în timpul tău liber, dar dacă ești în căutarea a ceva ce te va ține atât ocupat cât și îți va permite să îți descarci surplusul de energie, încearcă câteva din aceste activități:

Urcă până sus. Ţi-a plăcut să te urci în copaci și pe pereți când ai fost mic? Alpinismul oferă participanților, unul dintre cele mai bune antrenamente posibile din jur. Ca alpinist, îți pui în mișcare mâinile, brațele, umerii, spatele, abdomenul, gambele și picioarele – TOATE ÎN ACELAȘI TIMP.

Fă o drumeție (și adu-ți și bicicleta).Drumețiile și ciclismul pe pistă sunt două modalități bune de a învăța despre natură, în timp ce îți menții ritmul cardiac ridicat. Chiar dacă mergi doar pe un traseu local, ia măcar o persoană cu tine, în cazul în care se întâmplă ceva. Dacă intenționezi să mergi la o intensă drumeție lungă, ar trebui să aduci pe cineva cu experiență și antrenat în drumeții.

Lumea apelor. Apa reprezintă locul perfect care să-ți ofere noi provocări. Există o mulțime de activități pe apă pentru toate nivelele de dificultate și energie. Pe lângă înot, încearcă canotajul, caiacul, pescuitul, canotajul, navigația, wakeboarding-ul, ski nautic, windsurfing-ul și dacă te simți, în general, mai îndrăzneț, surfing-ul.

Găsește-te pe tine însuți

Multe activități pot fi relaxante și suprasolicitante, în același timp. Aceste trei activități te întăresc la nivel fizic și mental.

  • Yoga poate îmbunătăți flexibilitatea, forța, echilibrul și rezistența. În plus, față de beneficiile fizice, mulți oameni care practică yoga, spun că reduce anxietatea și stresul și îmbunătățește claritatea mentală.
  • Pilatesul (un tip de fitness, dezvoltat la începutul secolului XX de către John Pilates) reprezintă o rutină de corp condiționată care caută să construiască o flexibilitate, forță, rezistență și coordonare fără a adăuga mușchiului masă. De asemenea, pilatesul îmbunătățește circulația și ajută la subțierea corpului și întărirea bazinului sau „centrului de putere” (trunchiul). Oamenii care fac pilates simt că au o postură și o stare mai bună și sunt mai puțin predispuși la leziuni.
  • T’ai chi reprezintă o veche formă chinezească antică de arte marțiale care este bună pentru îmbunătățirea flexibilității și întărirea picioarelor, mușchilor abdominali sau de bază și pentru întărirea brațelor tale.
Citeste  Consumul excesiv de alcool

Ia-ți o pauză activă dar nu întrerupe sezonul.

Fie că-ți alegi unul sau trei sporturi, fii sigur că-ți iei o pauză de la competiția intensă, prin sport si antrenamentcâteva antrenamente multidisciplinare. Prin aceste antrenamente multidisciplinare îți poți lua o pauză de la sportul sau sporturile tale și îți poți reduce șansa de a avea leziuni datorită suprasolicitării, în timp ce îți continui antrenamentul și te menții în formă.

Două exemple de antrenamente multidisciplinare sunt înotul și ciclismul. Ele nu numai că te ajută să-ți formezi un fitness cardiovascular, dar, de asemenea, îți pun în mișcare mușchii. Înotul ajută la tonifierea părții superioare a corpului, în timp ce, ciclismul întărește picioarele.

Poți, de asemenea, să încerci curse pe bicicletă în aer liber și alergări în zilele frumoase, oprindu-te periodic să faci genuflexiuni și push-up-uri. Aceste exerciții simple pot îmbunătăți și tonifia mușchii de bază.

Perioada dintre sezoane reprezintă, de asemenea, o oportunitate să te apuci de rutina antrenamentului de forță. Înainte de a începe acest antrenament, consultă-ți medicul de familie și antrenorul tău de la sala de forță. Medicul de familie va fi în măsură să-ți dea adeverința necesară participării la diferitele activități fizice, iar antrenorul poate veni cu un antrenament pentru a te ajuta să te pregătești pentru sporturile tale preferate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.